Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest matí la PAH de l’Alt Penedès ha fet una acció de protesta a l’oficina del BBVA de la Rambla Nostra Senyora a Vilafranca

Un col·lectiu força nombrós de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca s’ha reunit a les 10 del matí davant de l’estació de Renfe a Vilafranca amb l’objectiu de fer un acte reivindicatiu.

 

Davant la presència policial han ideat una estratègia de distracció. Un petit grup no identificat ha marxat en una direcció mentre que la resta, amb la samarreta verda identificativa ha fet el recorregut invers, passant per davant de la oficina principal de Banc Sabadell, però acabant finalment dins de l’oficina del Banc de Bilbao de la mateixa rambla de Nostra Senyora.

 

L’advocat, Josep Àngel Gallegos, explica que no els queda més remei que fer actes com aquest perquè la justícia no compleix la llei. En concret es refereix al cas de l’Amália Delgado, que desprès de l’execució hipotecària el passat 3 d’abril va veure com la seva casa sortia a subhasta. El cas és que no hi va haver postors i la subhasta va quedar deserta. Segons l’advocat en aquests casos la casa hauria de tornar a la propietat, però en general els jutges l’acaben adjudicant al banc.

La resolució judicial encara no s’ha dictat i la mesura de protesta es fa preveient-ne el resultat favorable al banc.

La Amàlia Delgado va comprar una casa a Avinyonet el 2009, però posteriorment la crisi va afectar l’empresa del seu marit. Diu que han intentat negociar amb el banc però que no han tingut resposta.

Avui una setantena de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca li han fet costat, han entrat a l’oficina del banc, l’han omplert d’enganxines i han anunciat que no se n’aniran fins que algú els obri un procés de negociació.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: