Dimarts, 12 d'agost de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’atractiu de la Fira del Gall ha portat a Vilafranca un nombre molt destacat de visitants durant tot el cap de setmana

La Fira del Gall de Vilafranca del Penedès articulava més de 40 activitats de tota mena i per a tots els públics, amb sessions de tast de vins, exposicions, cultura popular, visites i rutes turístiques, entre d’altres. Tot i tractar-se d’una fira centenària i eminentment tradicional, la Fira del Gall s’ha sabut adaptar al pas del temps i cada any ha anat introduint alguna novetat.

El principal protagonista és l’aviram, tan viu com mort i plomat. Són força les persones de fora de la vila que venen per fira i adquirir la peça que se servirà a taula el dia de Nadal.  Un dels elements que més crida l’atenció és la possibilitat de veure viu el gall i desprès menjar-lo cuinat en el pavelló de la mostra de cuina.  I un altres dels elements essencials de la fira és l’oferta de vins negres del Penedès que mariden perfectament amb els plats d’aviram.  Una de les activitats amb més èxit han estat els maridatges de vins negres amb diferents productes, d’aquests el que més èxit va tenir va ser el del vi negre junt amb la música de l’Anna Roig i l’Ombra de Ton Chien. D’altra banda el diumenge al matí s’ofereix també una activitat adreçada especialment al públic infantil, com és la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma, que enguany arribava a la 18ena edició. El Gall Tomasot, la Gallina Ballarica, el Gallet Tomaset i el Mussolot del Campanar feien d’amfitrions de les bèsties de ploma convidades, que aquest any eren l’Àliga de Lavern, Griu de Tarragona, l’Àliga petita barcelonina i el Basilisc de Reus. La fira oferia també diverses enoactivitats amb tallers per al públic familiar, o accions solidàries com tallers de receptes de cuina de Nadal a benefici de Creu Roja. La Mostra de Cuina d’Aviram celebrava 30 anys de participació a la Fira del Gall amb l’edició del llibre El Gall Negre del Penedès en 67 receptes, editat per l’Ajuntament. El preu de venda és de 4 euros i la recaptació serà donada al banc d’aliments Rebost Solidari de Vilafranca.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: