Dijous, 12 de juny de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Viver de Cellers enforteix els seus projectes amb la comercialització com a principal repte

Després de gairebé dos anys, els projectes ja estan pensant en nous vins i possibles inversions en equipaments propis

L’Ajuntament de Vilafranca ha impulsat la segona edició dels Dijous de Vi, una iniciativa que pretén donar a conèixer el carrer del Comerç com a espai vitivinícola per excel·lència. Els Dijous de Vi van començar amb els vins del Viver de Cellers com a protagonistes, un projecte que al mes d’agost farà dos anys que va començar a caminar.

Amat Montané, Vins Gèniu, Mulet Viticultors, Vins Joan Grill, Heretat Can Serra, Heretat Baltà de Cela i Vins de Sinergia són les set empreses vitivinícoles que des de l’agost del 2023 formen part del Viver de Cellers, situat al carrer del Comerç però que ara mateix té la nau en obres pels treballs de construcció de la nova biblioteca.

El Viver ofereix les instal·lacions i equipaments necessaris perquè els seus usuaris puguin produir el seu propi vi amb raïm de vinyes situades geogràficament a la DO, sense la necessitat d’haver de tenir un celler propi. El Viver ha estat impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la Diputació de Barcelona, la Denominació d’Origen Penedès i la fundació Parc Tecnològic del Vi VITEC.

Després de gairebé dos anys, els cellers ja han tret els seus primers vins i ara comencen a consolidar el seu projecte d’empresa, amb la part de la comercialització com a principal repte.

Des d’Amat Montané, Carles Amat fa una valoració positiva d’aquests gairebé dos anys, amb tres vins al mercat, i també reconeix que el que costa és que les botigues s’interessin més en els productes d’empreses petites. I tot això combinar-ho amb les seves feines en altres sectors perquè, de moment, no poden viure al 100% del negoci.

Anna Santacana, d’Heretat Can Serra, apunta que el primer any del projecte ha estat bàsicament d’aprenentatge, que estan molt satisfets i agraïts i que ara comencen a caminar per si sols, tot i que costa molt la comercialització dels productes.

Des del celler Joan Grill, Sergi Pons afegeix que fins ara no s’ha trobat massa problemes pel fet de no tenir celler propi i que espera posar en valor l’ofici.

L’objectiu d’aquesta iniciativa pionera del Viver de Cellers és posar en marxa nous negocis vitivinícoles al territori, tot fomentant espais col·laboratius i d’autoocupació, per crear vi embotellat de qualitat.

Ara, després de gairebé dos anys, els responsables dels projectes agraeixen l’oportunitat que se’ls ha brindat però també reconeixen que tenen al cap algunes millores que podria tenir l’espai per donar un valor afegit.

Pel que fa a la duració de l’estada al Viver, el reglament estipula una durada màxima pels seus usuaris és de 4 anys, amb possibilitat de pròrroga, uns anys que molts esperen que els serveixin per poder plantejar-se una futura inversió en instal·lacions pròpies. A més, des del Viver de Cellers es destaca com iniciatives com el Dijous de Vi els ajuden a donar a conèixer els seus productes i generalitzar-ne el seu consum.

Fotografia: imatge d’arxiu de l’interior de la nau del Viver de Cellers

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: