Vilafranca acull la presentació de la Wine Innovation Week 2025, on la IA hi serà present
Del 25 al 27 de març, els professionals de la vinya tornaran a reunir-se en el que és un dels aparadors més importants de la innovació dins el sector.
Aquest dijous s’ha presentat a Vilafranca la Wine Innovation Week 2025, organitzada pel clúster vitivinícola INNOVI. Durant tres dies es realitzaran tres sessions de demostració, tres més de treball en xarxa i es visitaran 5 cellers del país. En dona més detalls Mireia Torres, presidenta d’INNOVI.
Enguany, un dels punts importants tornarà a ser la robotització de la vinya. Un aspecte que els darrers anys ha esdevingut clau pel futur del sector, segons explica el clúster manager d’INNOVI, Eloi Montcada.
Pràctiques com la recuperació de varietats ancestrals i l’elaboració de vins amb baix contingut alcohòlic, també tindran cabuda a les jornades. Així com l’ús de la selecció clonal per propagar els millors ceps i millorar la qualitat i resistència de la vinya.
En aquestes jornades també es veuran diferents exemples de com l’IA pot ajudar a la vinya i al celler. Enguany la tecnologia s’estendrà també al consumidor, amb una nova aplicació per escollir un vi concret.
D’altra banda, l’acte d’aquest dijous també ha comptat amb una taula rodona. Els ponents han estat la mateixa Mireia Torres, l’enòleg Delfí Sanahuja i el cap de viticultura i enologia de l’INCAVI Xoán Elorduy.