Barcelona Wine Week creix un 30% en cellers i espai amb presència rellevant del Penedès
Barcelona Wine Week creix un 30% en cellers i espai en una altra edició de rècord i en la que el Penedès hi té una presència rellevant
La Barcelona Wine Week es prepara per a l’edició més gran de la seva història, que reunirà 1.266 empreses. El saló, que se celebrarà per primera vegada a dos pavellons per respondre a l’alta demanda de participació, creix un 38% en superfície firal ocupada, amb 10.000 m² d’exposició.
És una fira de negoci i des dels organismes del sector s’acompanya als cellers, com pot ser el cas de la DO Penedès.
Entre els expositors hi ha grans marques com Torres, Vallformosa, Freixenet o Codorníu.
Per exemple Freixenet aposta per muntar un espai on oferir l’experiència dels tastos i maridatges amb els seus productes.
A la fira també amb centenars de mitjans i petits cellers agrupats en 81 D.O.s, amb gran presència de cellers del territori Penedès, a través de les DO Penedès, Cava i Catalunya.
Parés Baltà té presència als espais de la DO Penedès, del Cava i també a la DO Priorat. La seva enòloga, Marta Casas, destaca que és un gran aparador internacional.
El saló rebrà l’assistència de més de 770 compradors internacionals clau de països estratègics, entre els quals les destinacions tradicionals europees, els Estats Units, la Xina o Brasil.
El director de la DO Penedès considera que ser present a Barcelona Wine Week és positiu per a tots els cellers.
Des de Freixenet també coincideixen en la importància de ser presents al certamen.
Barcelona Wine Week 2025 compta amb un programa de tastos i ponències, que tindrà els vins de vinyes velles com a grans protagonistes.
D’altra banda des de la DO Penedès es podrà anunciar al món que aquest any es collirà la primera verema 100% ecològica.
També s’organitza la trobada anual Mujeres del Vino , i a més la fira acollirà el concurs Millor Sommelier de Catalunya. Un dels 10 participants és cap de l’area de vins del Vinseum, el sommelier Enric Santisteban.
Enric Santiesteban no s’ha perdut cap edició de la Barcelona Wine Week, perquè permet tastar molts vins d’arreu de l’estat i fer descobertes.
Les últimes dades del sector assenyalen que a Catalunya s’aprecia un augment del 7% del valor de les exportacions davant una caiguda del 12% del seu volum. D’aquesta manera, Catalunya se situa com la primera Comunitat Autònoma exportadora de vi en valor i la segona en volum.
L’última edició de BWW, el febrer del 2024, va comptar amb 952 cellers expositors, 73 Denominacions d’Origen i prop de 21.000 visitants professionals, un 20% dels quals internacionals.