Dilluns, 13 de gener de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els petits cellers afronten amb optimisme la campanya de Nadal

Tot i mirar-se les festes nadalenques amb esperança, els petits cellers es topen amb el principal hàndicap de la comercialització dels seus vins.

Els petits elaboradors de vi miren amb esperança aquestes festes nadalenques, que els permetrà donar a conèixer uns productes sovint desconeguts per la major part de la població ja que provenen de cellers familiars amb poca producció.

Fa un any i mig es va posar en marxa el Viver de Cellers, un espai al carrer Comerç que ofereix les instal·lacions i equipaments necessaris perquè els seus usuaris puguin produir el seu propi vi amb raïm de vinyes situades geogràficament a la DO, sense la necessitat de tenir un celler propi. Els set celleristes ja han elaborat els seus primers vins, que han pogut també vendre per primer cop per Nadal.
És el cas, per exemple, de Sergi Pons, responsable del celler Joan Grill, que apunta la necessitat de cuidar cada ampolla com si fos única ja que fan produccions molt petites. Pons reconeix que la comercialització dels seus vins, anomenats Jornal i Tiet, costa perquè toquen mil tecles però està content perquè el client està molt fidelitzat i sap que compra un producte diferent.

En el mateix sentit s’expressa Carles Amat, propietari del celler Amat Montané, que reconeix que és difícil trobar llocs que apostin per productes de petits elaboradors, però que intenta girar la truita i pensar que això pot ser positiu perquè, els que ho fan, és que creuen en el producte.

A Amat i Montané estan comercialitzant ara dos vins, l’Igiga i el Sireni, que han tirat endavant també gràcies al Viver de Cellers. Amat és conscient que el mercat de vins al Penedès és inacabable i, per tant, té clar que cal diferenciar-se la resta i que això es valora més per Nadal.

En el mateix sentit s’expressa Aleix Baltà, representant d’Heretat Baltà Cela, una bodega familiar que ara mateix comercialitza dos vins, un cent per cent xarel·lo i un altre cent per cent parellada, amb unes ampolles molt diferents de la resta, dissenyades expressament per captar l’atenció dins un mercat complicat. Aleix Baltà.

Per aquestes festes de Nadal des d’Heretat Baltà de Cela han elaborat un estoig amb tres ampolles, un pack que s’està venent molt bé. Aleix Baltà agraeix els comerços que aposten per vendre vins de petits productors al Penedès.

Qui també ha fet un estoig especial per aquestes festes és el celler Joan Grill. Sergi Pons reconeix que fan mans i mànigues per poder arribar a tot arreu ja que no només es dediquen al cellers sinó que tots ho compaginen amb les seves feines. La campanya de Nadal, però, la veuen amb molt d’optimisme.

Així doncs, tot i els grans reptes pendents, els petits cellers creuen que s’està començant a valorar la feina ben feta, amb petites produccions i vins molt diferents dels de les grans empreses.

A les petites botigues com aquesta, la Bodega del Penedès, no ho tenen tampoc fàcil per escollir quins vins volen vendre i quins no. L’oferta és molt alta i, al final, han de fer cas a sensacions i també al seu paladar per escollir els afortunats.

Efemèrides

13 de gener
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: