L’Escola d’Enoturisme de Catalunya maridatge producte de territori amb producte de valor social
La sessió tenia lloc aquest dijous i posava en valor projectes socials del territori que utilitzen el producte enogastronòmic com a motor per a millorar les condicions de vida dels seus beneficiaris.
A l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, que té la seva seu a l’edifici de l’Enològica de Vilafranca, s’hi fan al llarg de l’any alguns tastos oberts al públic. En aquesta ocasió al tast hi assistien persones de procedència molt diversa, algunes amb l’interès per la tasca social de les empreses, i el va conduir un alumne de l’escola.
Els projectes seleccionats al tast d’aquesta setmana, amb els seus respectius productes, eren els vins de Coop-Era, una iniciativa pionera que busca combatre la manca de relleu generacional en el sector agrari, formant persones en risc d’exclusió social.
Melmelades d’Espigoladors, una fundació que lluita contra el malbaratament alimentari, redistribuint excedents i creant oportunitats laborals. Embotits i patès de Mallart Artesans Xarcuters, que és un projecte de la Fundació Mas Albornà que combina la tradició xarcutera amb la inclusió social, donant oportunitats a persones amb discapacitat.
Vuns i olis de L’Olivera/Can Calopa, una cooperativa que promou l’agricultura ecològica i la inclusió social. I vins i formatges d’AMPANS, una fundació que promou la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual a través de projectes enogastronòmics.
L’activitat la conduïa Karen Rützou Cárdenas, alumna del Certificat de Professionalitat de Sommelieria. És llicenciada en Belles Arts i pastissera professional formada a l’escola Hofmann.