Dimecres, 4 de desembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vinseum acull un tast amb vins de totes les Denominacions d’Origen de Catalunya

Els més de vint assistents comptaven amb la guia de la sommelier Marta Cortizas, guardonada com a millor sommelier de Catalunya del 2024.

El Vinseum enllesteix la recta final d’activitats abans de l’obertura del nou museu aquest cap de setmana. Un dels esdeveniments destacats va ser el Tast Catalunya, Terra de Vins, celebrat el passat dimecres al vespre. En aquest, els assistents podien gaudir de 12 vins procedents de totes les Denominacions d’Origen del territori català.

Participació del nou director de l’INCAVI

L’acte era organitzat pel mateix Vinseum i per l’Incavi, l’Institut Català de la Vinya i el Vi. De fet, va participar-hi el nou director de la institució, Joan Gené Albesa, nomenat aquest mes d’octubre. Albesa, en un dels seus primers actes al càrrec, remarcava que tastos com aquest permeten promocionar el conjunt del vi català entre els consumidors.

Guiatge de la millor sommelier de Catalunya 2024, Marta Cortizas

Cortizas, procedent de Galícia, és l’actual sommelier del restaurant El Celler de Can Roca. La guia de l’activitat comentava que la xifra escollida per al tast, 12 vins, era la ideal per poder aturar-se en cada varietat i, així, poder gaudir-les totes.

Durant el tast, Cortizas va voler oferir una visió externa dels vins catalans, centrant-se en la gran varietat existent i les peculiaritats del territori.

El nou director de l’Incavi també destacava la gran qualitat de les dotze denominacions d’origen existents actualment a Catalunya. Joan Gené Albesa.

Un tast per mes, l’objectiu del VINSEUM

El Vinseum, un cop oberta la renovació del museu, té la intenció de celebrar tastos un cop al mes per fer difusió de la cultura del vi. Només seran algunes de les activitats previstes en la nova programació d’esdeveniments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: