Dimecres, 4 de desembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Most premia L’annata, documental sobre la resistència de la darrera vinya urbana a Venècia

‘Carlos Esteva: la lluita per l’invisible’ s’endú el Premi Vi Català.

El Most Festival Internacional de Cinema del Vi va lliurar aquest diumenge els premis de la seva 13a edició durant la gala de cloenda presentada per la periodista Anna Vallhonesta. En el transcurs de l’acte es va fer el lliurament al VINSEUM del premi a Millor Museu del Vi d’Europa 2024, que va lliurar la presidenta de la xarxa de propostes enoturístiques Iter Vitis, gestionada pel Consell d’Europa.

Per la seva banda la regidora de Cultura , Àngels Dalmau, va destacar també que la setmana passada van recollir una menció especial com a millor establiment turístic dels premis de les Rutes del Vi d’Espanya.

Els premis de la Collita 2024, dedicats al cinema del vi, han atorgat el Gran Premi del Jurat ha ‘L’annata’, la ballata dei vignaioli di laguna, d’Andrea Mignòlo, un documental que parla de la comunitat que s’uneix per fer vi i cuidar el medi ambient a Venècia.

El Premi Vi Català ha recaigut en ‘Carlos Esteva: la lluita per l’invisible’, de Roser Corella Perelló. Un homenatge a la vida i el llegat de Carlos Esteva, celebrat viticultor i creador de Can Ràfols dels Caus. Un documental realitzat per l’Agència Vilateral.

El Premi al Millor Treball de Ficció ha estat per Barolo is Dead, d’Anna Cordioli, Francesco Moroni Spidalieri i Simone Dipietro, que explica el pla ideat pels habitants d’un petit poble piemontès després d’entendre que l’única solució al canvi climàtic és la solidaritat.

El guanyador del Premi al Millor Treball Documental ha estat ‘El mago del vino’, de David Moncasi, dedicat a Raúl Pérez, un viticultor espanyol que ha estat escollit dues vegades com a millor enòleg del món i que s’enfronta al projecte de fer vi a El Bierzo, a més de 1.000 metres d’altitud. El Premi al Millor Treball Promocional se l’ha endut ‘Les Riceys en Champagne’, d’Edward Taylor. Per últim, el Premi Sostenibilitat ha estat per ‘Arqueòlegs de la vinya. A la recerca de varietats autòctones’, de Núria Repiso, sobre el treball d’investigació i de recuperació de varietats perdudes que ha realitzat a Osona durant més de quatre anys Eugeni Ordeig, fotògraf i aficionat al món del vi. El premi el va recollir la guionista, Eva López.

El documental mostra el treball de recerca de l’Incavi.

El Brot, l’altra secció a competició del festival que recull una acurada selecció de curtmetratges d’arreu de l’estat, ha atorgat el Premi del Jurat a ‘Aunque es de noche’, de Guillermo García López, un curt ambientat a La Cañada Real, l’assentament irregular més gran d’Europa.

El Premi del Públic de la secció Brot ha estat pel curtmetratge ‘Patata’, d’Emilio González, en el que un passeig per la muntanya fa que surtin a la llum antics fantasmes d’una parella.

El Most ha gaudit durant aquests dies d’una afluència de públic molt satisfactòria, amb més de 4.500 espectadors, una de les xifres més altes del festival. El codirector i president de Cine Club Vilafranca, Jaume Felipe, destaca el contingut de la programació.

Per la seva banda l’altre director del Most i director del Vinseum, Xavier Fornos, remarca el repte que ha suposat aquesta edició, coincidint amb l’obertura del nou Vinseum.

Del 27 de novembre a l’1 de desembre, el festival es trasllada al Priorat amb més projeccions i activitats al voltant de la cultura del vi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: