Moncunill reflexiona sobre la incertesa al voltant de la indústria química a Palmadotze
Aquesta exposició forma part d’un projecte de recerca més ampli sobre la indústria química del Camp de Tarragona i, en concret, entorn a la crisi de futur, ecològica i sanitària, que aquesta projecta.
‘No vagis a buscar els infants a l’escola’ es fixa en el territori i el paisatge de la vall del riu Francolí al seu pas pel Polígon Nord de Tarragona, un dels pols més importants de la indústria química europea, a través dels imaginaris de crisi de futur que se’n desprenen. Aquesta exposició forma part d’un projecte de recerca més ampli sobre la indústria química del Camp de Tarragona i, en concret, entorn a la crisi de futur, ecològica i sanitària, que aquesta projecta.
L’artista reflexiona sobre la incertesa que provoca la falta o l’opacitat d’informació respecte als efectes d’aquesta indústria sobre la vida, sobre els protocols d’emergència química i sobre com la vida s’obre pas en aquesta incertesa.
El títol de l’exposició, ‘No vagis a buscar els infants a l’escola’, és una frase extreta del quart punt del Protocol de mesures d’autoprotecció del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (PLASQTA) que, entre d’altres, busca el confinament de les persones en espais tancats en cas d’emissions de gasos especialment perillosos.
Moncunill ja ha exposat altres vegades a Palmadotze, sempre amb la voluntat de generar reflexions al voltant de l’anàlisi discursiva i de les formes d’ús i modificació del valor simbòlic.
La galeria ha programat aquest dissabte, a les 18.30h, una activitat que consistirà en una conversa entre Mariona Moncunill i el crític Joan Burdeus.
L’exposició es pot visitar fins l’1 de desembre a Palmadotze.