Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Clariana recupera el Camí de Marina amb la ruta de la transhumància i diferents activitats

L’objectiu del consistori era revalorar el Camí Ramader de Marina, un recorregut que forma part del patrimoni històric del municipi.

Dijous passat el nucli de Clariana va organitzar un conjunt d’activitats en el marc de la Ruta de la Transhumància. L’objectiu del consistori era ensenyar als més petits com era el Camí Ramader de Marina del passat. La regidora de Cultura de Castellet i la Gornal, Alícia Castellví, feia una bona valoració inicial.

Un veí del poble que hi està molt implicat va presentar el projecte a l’ajuntament i aquest hi va acceptar. Durant els tres dies que el ramat ha trepitjat el municipi, han estat moltes les persones encuriosides per veure les cabres. Daniel Giraldo és el pastor i explicava la ruta que han seguit fins a arribar al Penedès. Després de Clariana, la pròxima parada serà Vilanova i la Geltrú, per tornar a pujar cap al Pirineu i arribar a la Cerdanya.

Per commemorar aquesta efemèride s’hi van celebrar una diversitat d’activitats adreçades a la canalla i als més adults, com un taller de munyir, un altre d’elaboració de mató o un maridatge amb formatges casolans. Giraldo també expressava que la ramaderia viu un moment complicat i que per això es troben en una fase de reivindicació, sobretot d’aquests camins de pas, que són una part del nostre patrimoni.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: