Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha desallotjat l’antiga caserna de la Guàrdia Civil de Sant Sadurní

La intervenció s’ha dut a terme sense incidents i la quinzena de persones que es trobaven a l’equipament en aquest moment han abandonat l’immoble amb les seves pertinences personals.

L’Ajuntament de Sant Sadurní informa que aquest dimecres a primera hora del matí un dispositiu en què participa una desena de dotacions del cos de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local ha donat compliment a l’ordre judicial de desallotjament de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil del municipi.
En les darreres setmanes es calcula que havia prop de 40 persones a l’antiga caserna, entre els quals alguns menors.

Seguidament, personal tècnic i operaris municipals han iniciat uns treballs de neteja i enderroc de diversos espais i parts de l’estructura de l’edifici que es troben molt malmesos i que suposen un perill real per a la seguretat. També es bloquejaran els accessos a l’immoble de manera preventiva i s’anul·laran els serveis de subministraments bàsics i de xarxa que s’utilitzaven a l’edifici de manera fraudulenta.

L’antiga caserna es mantenia ocupada des de feia uns dos anys, després que al maig del 2022 un col·lectiu juvenil del municipi reobrís l’edifici, que es trobava tancat des de feia 14 anys.
Al llarg de tot aquest temps, la reobertura i posterior ocupació de l’edifici ha provocat conflictes de manera regular i ha esdevingut un focus de tensió i crispació amb els veïns i veïnes de la zona. L’Ajuntament de Sant Sadurní té previst executar en breu l’adquisició de l’antiga caserna, valorada en uns 254.000 euros, una quantitat que eixugarà en gran part amb una subvenció de 210 mil euros provinent del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, per a la compra d’aquests terrenys qualificats com equipament públic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: