Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès consolida la caiguda de l’atur i l’augment de l’ocupació al mes de maig

El Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat ha publicat l’informe amb les dades del mercat de treball a l’Alt Penedès i el Garraf.

L’informe corresponent al mes de maig, registrant una baixada de l’atur i un increment de la creació d’ocupació a ambdues comarques en relació amb l’abril.

A l’Alt Penedès la desocupació es va reduir en 83 persones, un 1,71%, la variació intermensual més important des del juny de l’any passat, i que situa la xifra d’aturats en 4.758. La comarca encadena així una caiguda de cinc mesos consecutius de la desocupació des del mes de gener, deixant la xifra absoluta més baixa dels darrers 12 mesos.

La indústria va resultar el sector en què més es va notar aquesta caiguda, amb una baixada de quasi el 4%. I es va reduir entre els menors de 25 anys i fins als 44 anys.
Pel que fa a la creació de llocs de treball, es van formalitzar 2.751 nous contractes, un 13,8% més que a l’abril. Més d’una quarta part, el 29,7%, es van signar al sector industrial, i un 60% en el sector serveis, culminant el millor mes en termes absoluts des del novembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: