Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou Pla comarcal d’habitatge comptarà amb una Fira de l’Habitatge i un registre de lloguers

El passat dijous, la consellera d’habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Sònia Poch, va presentar el nou Pla d’Acció d’Habitatge 2023-2027.

Una línia de treball traçada entre els anys 2023 i 2027, que busca potenciar la prevenció ciutadana en matèria d’habitatge, a partir de la informació, la difusió i la col·laboració municipal amb l’Ajuntament de Vilafranca, com a consistori de la capital comarcal.

En aquest sentit, el nou Pla d’Acció comptarà enguany amb grans novetats. Una d’elles és l’arribada a l’Alt Penedès de la Fira de l’Habitatge i la Rehabilitació. Es tracta d’un esdeveniment pioner, on empreses i persones sol·licitants de serveis i assessorament en habitatge i rehabilitació, puguin evitar diversos tràmits i burocràcia, que si ho fessin pel seu compte.

Una altra de les accions que el Consell ha iniciat en matèria d’habitatge és la creació d’un registre comarcal de contractes de lloguer. Aquest registre, el que vol és que propietaris i llogaters tinguin la tranquil·litat de portar, voluntàriament i gratuïtament, el seu contracte de lloguer al servei d’habitatge, perquè s’arxivi una còpia, es revisi i s’evitin, així, possibles clàusules abusives o fraus.

En definitiva, aquesta segona acció també persegueix dos objectius més. Per una banda, millorar les relacions entre el llogater i el propietari. I, per una altra banda, millorar la resolució de conflictes abans que transcendeixin a altres institucions.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: