Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arriba un canvi de temps: darreres fuetades d’hivern amb pluja de fang i fred

Aquest dilluns, però, serà novament càlid i tapat, amb la major presència de pols en suspensió.

Arrenca la setmana amb un cel terrós i amb temperatures pròpies del mes de juny. La pols en suspensió provinent de la sorra del desert del Sàhara ha provocat imatges espectaculars d’un cel terrós i apagat. La bona notícia, però, és que tot plegat té les hores comptades, ja que a partir de la pròxima matinada i, especialment, demà, arribarà un canvi de temps que ens portarà pluges de fang i una baixada de les temperatures. L’arribada d’un front ens durà de nou a l’hivern durant 24 hores.

L’alta presència de partícules en suspensió barrejada amb les precipitacions de demà fruit d’un front atlàntic, produirà pluges de fang, que afectaran bona part del matí. A més, el vent de mestral s’imposarà, acompanyat d’una acusada baixada de les temperatures. Els termòmetres baixaran entre 7 i 10 graus respecte als d’avui i se situaran, fins i tot, per sota de la mitjana.

De cara a la tarda, les precipitacions quedaran concentrades a l’extrem nord-est de Catalunya, tot i que no es descarta alguna gota al Penedès, la tendència serà que s’obrin grans clarianes. Durant tot el dia, s’esperen precipitacions minses, que deixaran de 2 a 5 mm, en conjunt.

Torna la primavera avançada i l’anticicló
De cara a dimecres, l’anticicló guanyarà terreny i les temperatures començaran a remuntar. Cada dia que passi, s’enfilaran més, i tornarem a tenir valors descarats a partir del cap de setmana, amb màximes que arribaran als 27 graus a bona part de Catalunya.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: