Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La preservació de l’entorn i el patrimoni, principal repte dels parcs d’Olèrdola i el Garraf

Tot i que fa temps que s’hi treballa, compaginar els usos públics d’aquests espais amb la seva conservació continua sent un dels principals reptes de futur.

El Centre Cívic d’Olesa de Bonesvalls ha acollit al llarg d’aquest dimecres la IX Trobada de presentació d’estudis dels parcs del Garraf i Olèrdola, amb la voluntat de compartir informació sobre els estudis, recerques i actuacions que es fan en aquests entorns. Santi Llacuna, director dels dos parcs, comenta que són treballs importants de cara a ajudar a la gestió d’aquests espais naturals i el seu patrimoni.

Llacuna remarca que cal treballar per gestionar tot el que són accessos i ús d’aquests espais per part del públic. Aquest seria un dels principals reptes per els propers anys.

Entre les ponències que s’han presentat n’hi havia dues que tenien incidència directa al municipi d’Olesa. D’una banda ‘El camí de Marina’ que connecta el Pirineu amb el mar i que planteja els cavalls com a eina de gestió forestal; i de l’altra una prospecció preventiva que es va fer a la zona de la Vinya del Til·ler, on es preveia que podia haver-hi un assentament de l’època ibèrica i romana. Sofia Aldeco és arqueòloga d’Arqueovitis i una de les autores del treball.

La jornada l’ha obert l’alcalde d’Olesa de Bonesvalls, Jordi Ramos, que ha destacat que per a ells és també important aquest treball de difusió i coneixement tant de l’entorn com del patrimoni que hi ha en aquests espais naturals. Uns estudis que els poden ajudar a aprofitar les oportunitats que generen tant el Parc del Garraf com el d’Olèrdola.

La sessió s’ha iniciat al voltant de les 10 del matí, i s’ha allargat durant tot el dia per anar presentant els diferents treballs i comunicacions sobre història, etnologia, flora i vegetació, fauna i gestió forestal centrats en aquests dos espais naturals a cavall entre el Garraf i l’Alt Penedès. Una seixantena de persones estaven inscrites en la jornada, que es podia seguir també en directe a través del canal Youtube de la Xarxa de Parcs Natural de la Diputació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: