Dimecres, 6 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’inicien les obres de millora a l’Alberg per fer-lo més confortable i eficient energèticament

Les obres faran que l’Alberg aturi la seva activitat durant uns mesos, i se centren en millorar la climatització i l’eficiència energètica entre altres. Compten amb una subvenció Next Generation

Aquest mes d’octubre s’inicia a l’Alberg Municipal de Joventut de Vilafranca una important intervenció d’obres que ha de millorar la climatització de l’edifici, reduir la seva demanda energètica i estalviar en consums d’electricitat i gas. Les obres consistiran en la substitució de totes les portes i finestres exteriors per millorar l’aïllament tèrmic i incrementar l’estanquitat de l’edifici, la instal·lació de proteccions solars a les façanes per reduir l’exposició solar de l’interior, la renovació de la il·luminació amb tecnologia LED per disminuir el consum elèctric i afavorir l’estalvi energètic, i la instal·lació d’un sistema de ventilació mecànica amb recuperació de calor per renovar l’aire interior amb aportació de fred/calor.

Els treballs obliguen a aturar l’activitat de l’alberg durant aquesta tardor i es preveu que l’equipament torni a estar en ple funcionament el proper mes de gener.

La regidora de Joventut, Montse Arroyo, destaca que amb aquesta intervenció culminen 5 anys de millores en la instal·lació i en la gestió de l’Alberg que han permès situar la instal·lació en el mapa d’albergs amb uns estàndards de qualitat que les persones usuàries valoren positivament.

El pressupost de les obres és de poc més de 226.000 € i compta amb una subvenció de 111.800€ dels fons Next Generation, amb una línia d’ajuts específica per a albergs i centres residencials per a joves.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: