Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La capella del cementiri torna a obrir portes després de les obres per reforçar l’estructura

Durant els dos darrers anys la capella ha estat tancada a causa de les obres que s’hi han fer per reforçar-ne l’estructura reparant unes esquerdes que hi havia a la façana.

Aquesta setmana tot ja és a punt al cementiri de Vilafranca per tal de poder acollir les moltes persones que al voltant de la diada de Tots Sants s’hi acosten per recordar els seus familiars difunts.

Per aquest motiu, Miquel Medialdea com a regidor de Cementiri explicava que com és habitual s’amplia l’horari d’obertura per tal de facilitar al màxim que la gent pugui acostar-s’hi i també es reforça el personal amb la voluntat de donar el màxim suport i ajut a qui ho necessiti. Es manté l’horari ininterromput de 9 del matí a 6 de la tarda també el cap de setmana.

La gran novetat d’aquest any però, és que després de 2 anys tancada la capella del cementiri tornarà a obrir portes un cop han finalitat els treballs de reforç estructural que s’hi han estat fent. Medialdea comentava que s’ha aprofitat també per restaurar els vitralls de la capella, que daten també de 1878, s’han fet treballs de pintura en les parets i el sostre interior de la capella.

D’altra banda, el regidor també apuntava que malgrat s’havia posat sobre la taula la possibilitat de fer ampliació del cementiri, el descens de la mortalitat després de la pandèmia portava a aturar-ho.

Medialdea recordava que ara s’ha tornat a una estabilització en les xifres, i es considera que les accions que s’han dut a terme d’ampliar els cineraris i el manteniment d’ús dels nínxols, es pot donar cobertura a les demandes de la població.

Tot i això, el regidor explica que s’ha previst una reserva al pressupost del 2024 per si calgués fer alguna acció en aquest sentit.

Actualment el cementiri de Vilafranca disposa de més de 5.800 nínxols, 76 cineraris i 81 panteons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: