Dimecres, 6 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El grup de dol perinatal per a famílies Aurora reprèn la seva activitat a Vilafranca

El grup, format per mares que han viscut la pèrdua dels seus fills i filles durant l’embaràs o pocs dies després del part, vol visibilitzar aquesta situació i oferir suport

L’Escorxador acollirà dilluns a les set de la tarda la presentació del Grup d’ajuda per a famílies Aurora, un grup de dol que es va crear 18 anys enrere amb l’objectiu d’acompanyar mares en procés de dol gestacional, perinatal i neonatal. El grup, format per mares que han viscut la pèrdua dels seus fills i filles durant l’embaràs o pocs dies després del part, vol visibilitzar aquesta situació i oferir recolzament a altres famílies que hagin patit o que pateixin aquest procés de dol i tot el que comporta.

La presentació es farà durant una xerrada-col·loqui sobre el dol perinatal, que comptarà amb la presència de les llevadores Neus Montserrat i Lurdes Artís, la representant de les mares Montse Sadurní, la poeta Anna Gual, autora del llibre “Les ocultacions”, i les autores del llibre “Pressa per néixer”, Mireia Gallardo i Mònica Pinyol.

Des del Grup Aurora reivindiquen que el dol perinatal “és un dol que normalment es silencia perquè és incòmode i inesperat”. Tot i així, afegeixen que “per sort ara hi ha moltes associacions que donen suport en aquest tipus de pèrdua”.

A més, el diumenge 15 d’octubre a les 20h s’il·luminarà la façana de la capella de Sant Joan amb motiu del Dia Mundial del Dol Perinatal i es faran lectures de poemes amb la participació d’Anna Gual.

El Grup Aurora es va crear el 2005 per iniciativa de la Lurdes Artís, llevadora del CAP Alt Penedès, després de trobar-se amb diverses mares que coincidien en l’embaràs i que havien patit la pèrdua dels seus fills i filles en embarassos anteriors. Segons l’Institut Nacional d’Estadística, les morts perinatals es mantenen al voltant de 4 casos per cada 1.000 nascuts.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: