Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Castellet i la Gornal ha rebut el Mapa de Patrimoni Cultural realitzat per la Diputació

Castellet i la Gornal ha rebut el Mapa de Patrimoni Cultural realitzat per la Diputació

L’inventari, que reuneix 379 elements del patrimoni cultural i natural del terme, és una eina essencial per a la seva protecció i conservació.

Entre els elements inventariats el 82% corresponen a patrimoni immoble com són edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil; un 7% és moble per tant col·leccions, objectes i elements urbans; un 1’5% correspon al patrimoni documental i d’imatges; un 6% de patrimoni immaterial com ara manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals; i finalment un 4% de patrimoni natural, zones d’interès natural i espècimens botànics singulars.

El Mapa compta amb alguns elements destacables com el Castell de Castellet i elements del nucli urbà, entre ells el Palau Feudal, Cal Mario i Cal Tomàs. També són remarcables diverses masies i cases del terme.

L’estudi és fruit del corresponent conveni signat entre l’OPC de la Diputació i el consistori, i ha estat realitzat amb la col·laboració de diferents persones del municipi i de l’Ajuntament que han aportat els seus coneixements fruit de la seva recerca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: