Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

En marxa espais on compartir i reflexionar sobre la cura, l’educació i la criança dels infants

Una iniciativa del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Institut Català de la Salut.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir als pares i les mares espais d’escolta activa i per a la creació de xarxa de comunitat des d’un enfocament preventiu, i alhora oferir eines a les famílies en relació amb la criança dels seus fills.
Aquesta iniciativa vol contribuir a crear xarxes familiars als municipis de la comarca i aconseguir millorar la disposició cap a la salut dels infants a partir de l’empoderament de les seves famílies.
La iniciativa s’emmarca dins el Pla d’Acció Comunitària i Inclusiva de l’Alt Penedès i ha nascut del treball conjunt dut a terme entre professionals de l’Institut Català de la Salut i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
Els espais de trobada, anomenats ‘El Petit Comitè’, seran llocs on els progenitors podran compartir les seves inquietuds parentals amb la resta de participants i trobar suport en altres pares i mares amb fills i filles de les mateixes edats. Els espais tindran una durada de 8 sessions i es reuniran durant els mesos d’octubre i novembre de 2023. Els grups de famílies estaran dinamitzats per un equip multidisciplinari i comptaran amb intervencions específiques de nutricionistes i referents de benestar emocional, entre d’altres. Els primers municipis que acolliran El Petit Comitè són Santa Margarida i els Monjos, per famílies amb infants de 3 a 6 anys, els dimecres de 9.30 a 11 h , Sant Pere de Riudebitlles, amb infants de 6 a 9 anys, els dilluns de 9.30 a 11 h i el Pla del Penedès, amb infants de 3 a 6 anys, els dimarts de 17.15 h a 18.45 h
Al llarg de l’any 2024 està previst donar continuïtat a aquesta iniciativa fins a arribar a tots els municipis de l’Alt Penedès.
Les famílies que estiguin interessades a participar-hi han de fer la seva inscripció a través d’un formulari que es pot trobar al web del Consell Comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: