Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El cicle Paraules als Claustres homenatja el poeta i pintor Albert Ràfols Casamada

El cicle Paraules als Claustres homenatja el poeta i pintor Albert Ràfols Casamada

L’acte tindrà lloc aquest divendres al Claustre de Sant Francesc en el centenari del seu naixement.

L’espectacle poètic i musical Altres lletres dibuixen els camins de la paraula a càrrec de Carme Canet i Aina Girbau, a la dramatúrgia i interpretació, i Ferran Cullell, al piano, tindrà lloc a les set de la tarda i pretén ser un homenatge a l’artista complet que va ser Albert Ràfols Casamada en el centenari del seu naixement. Ell i la seva i també artista Maria Girona són artistes fonamentals per comprendre la pintura catalana de la segona meitat del segle XX. L’espectacle Altres lletres dibuixen els camins de la paraula difon la paraula poètica de l’artista amb les músiques que escoltava mentre treballava. El preu de l’entrada a l’espectacle és de 4 €
La venda d’entrades es fa online a l’adreça espectacles.vilafranca.cat o bé presencialment una hora abans de l’inici de l’espectacle al mateix Claustre de Sant Francesc. De manera simultània al recital d’aquest divendres, s’inaugurarà una petita exposició Tres Ràfols al Vinseum on es mostraran l’obra que Albert Ràfols Casamada va donar al Vinseum Copa ï raïm (1993). Amb aquest gest, l’artista reivindicava els seus orígens vilafranquins, repetint el gest generós que ja havien fet als anys seixanta el pare Albert Ràfols Cullerés, amb una vista urbana del carrer de la Font i l’avi Lluís Ràfols Olivella, amb un paisatge de ribera. A partir d’aquell moment, les tres generacions de pintors són ben representades a les col·leccions d’art del museu vilafranquí.
L’exposició es completarà exposant a la Casa de la Festa Major, l’original del cartell de la Festa Major encarregat a Albert Ràfols Casamada, l’any 1985.
L’exposició es podrà visitar fins al 15 d’octubre al vestíbul del Vinseum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: