Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

20 joves finalitzen el curs d’alfabetització en català organitzat pel Consell Comarcal

Els joves nouvinguts que arriben a Catalunya ho fan sense coneixement de la llengua i sovint amb un nivell de formació acadèmica molt baix.

En conseqüència, la seva inserció sociolaboral i acadèmica, formal o no formal, té una dificultat afegida a l’hora de comunicar-se de manera escrita o oral.
En el marc del Pla d’Acció Comunitària per la Inclusió Social a l’Alt Penedès, diversos professionals del Consell Comarcal vinculats a recursos per a joves (Assessoria Acadèmica del Servei de Joventut, Referent d’Ocupació Juvenil del Servei de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, i el programa “Joves en situació de vulnerabilitat” i l’Equip de Teràpia Assertiva Comunitària de Serveis Socials) van fer un treball conjunt i van proposar aquesta formació.
La formació s’ha dut a terme durant els mesos de juliol i agost; ha tingut una durada de 45 h i ha estat impartida per una professional de la Cooperativa Actua. L’objectiu era proporcionar als joves els recursos mínims necessaris per comprendre i poder utilitzar la llengua catalana en les situacions de comunicació oral i escrita més habituals.
S’ha potenciat el coneixement i l’ús del català a través dels vincles i les aliances entre els joves participants, de manera que el curs d’alfabetització en català ha estat també un espai per relacionar-se i aprendre mútuament de les vivències dels participants. També ha estat un espai de coneixement i respecte mutu entre persones de procedències diferents.
Durant aquesta formació s’han pogut treballar i conèixer l’entorn social, cultural i juvenil de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: