Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
VeC reclama que els terrenys de la caserna de la Guàrdia Civil es destinin a habitatge social

VeC reclama que els terrenys de la caserna de la Guàrdia Civil es destinin a habitatge social

Els Comuns consideren que amb l’anunci de la compra dels terrenys es dona resposta a una llarga demanda, que permetrà ara disposar d’us espai que està qualificat com a equipaments públics.

Des de Vilafranca en Comú han estat proposant des del primer moment que aquests terrenys es destinin a construir habitatge públic i de lloguer, per avançar cap al 15% de parc solidari d’habitatge que preveu la normativa catalana.

A travès d’un comunicat, VeC recorda que aquests terrenys estan qualificats com equipament públic i per tant s’hi podria fer una promoció d’Habitatge dotacional, orientat a col·lectius amb especials dificultats d’accés a l’habitatge, però sempre pensant en l’aspecte intergeneracional i en la diversitat a l’hora de fer comunitat. Es podria considerar, però, que les necessitats de Vilafranca quant a habitatge de lloguer assequible ho son, de manera prioritària, per a la ciutadania en general. Si es donés aquest cas, els Comuns apunten que hi ha la possibilitat de modificar la qualificació del POUM, en el sentit de poder-hi fer HPO públic i de lloguer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: