Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca prepara dues línies d’ajuts per incentivar el comerç local

L’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, i la regidora de Comerç, Lourdes Sánchez, han presentar aquestes dues línies que volen ajudar a recuperar i potenciar l’activitat comercial.

Una vol facilitar el trànsit capa a l’eficiència energètica dels comerços vilafranquins, i l’altra aposta per la rehabilitació i recuperació de locals que estiguin deteriorats o buits i que puguin destinar-se a usos comercials.

Com remarca la regidora Sánchez, la idea en aquest segon cas és traslladar el projecte de rehabilitació d’habitatges que ha tingut tant bona acollida al llarg dels anys a Vilafranca al món del comerç.

En aquests moments estan acabant de preparar les bases per aquestes dues línies d’ajuts, que es podran començar a tramitar a partir de setembre. La idea és facilitar que s’obrin més comerços i s’ampliï la xarxa comercial a Vilafranca.

Francisco Romero ha remarcat que el comerç és un dels temes prioritaris del govern, i que volen ajudar a fer més atractives les zones comercials de Vilafranca a travès de projectes transversals que sumin propostes urbanístiques, de promoció econòmica i cultural. L’objectiu és recuperar l’activitat comercial de la capital de comarca.

Des del govern municipal remarquen que volen una xarxa de botigues i mercats potent, que generi activitat econòmica i ocupació, contribuint a tenir un entorn urbà més segur i un pols d’atracció de convivència i relació veïnal.

Cada una de les línies d’ajut que s’engegaran al setembre té una dotació de 120.000€ íntegrament de fons municipals, i és oberta a tots els barris de Vilafranca. Des de l’Ajuntament es designaran tècnics de referència per tal de mirar de facilitar i agilitar al màxim la seva tramitació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: