Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mes de juny porta les millors xifres d’atur en un any a l’Alt Penedès

La contractació, per la seva banda, es va enfilar fins als 3.260 nous contractes, un 7,8% més que al maig, que en termes absoluts representa el segon millor mes en el que portem de 2023.

El Servei d’Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat recentment el darrer informe mensual del mercat laboral a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf. L’informe deixa unes dades notablement positives al mes de juny, amb una bona empenta pel que fa a l’ocupació i una contracció sensible de l’atur.

A l’Alt Penedès l’atur va caure un 1,7% al juny, deixant la xifra de desocupats en 4.808 i la taxa en el 8,99%. La disminució va tenir incidència en totes les franges d’edat, especialment entre els menors de 34 anys, i per sectors, de manera més destacada en la indústria i la construcció. Aquestes dades permeten encadenar quatre mesos consecutius de baixada i obtenir les millors dades absolutes en el darrer any a la comarca.

La contractació, per la seva banda, es va enfilar fins als 3.260 nous contractes, un 7,8% més que al maig, que en termes absoluts representa el segon millor mes en el que portem de 2023. El sector serveis va concentrar gairebé dos de cada tres noves contractacions (65,03%) i un 28% la indústria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: