Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El jaciment dels Casots reprèn la campanya d’excavacions i ja s’han fet les primeres troballes

Aquesta setmana l’equip de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont de Sabadell ha reprès les intervencions al jaciment paleontològic dels Casots, que s’allargaran quinze dies més.

Com ja s’ha fet en anys anteriors, el proper dissabte dia 15 de juliol s’ha organitzat una jornada de portes obertes amb visites guiades de caràcter gratuït al jaciment i el seu entorn adreçada a tota la ciutadania.

Des de 2019 cada estiu durant quinze dies un equip coordinat entre altres per el paleontòleg Isaac Casanovas fa intervencions en el jaciments per continuar en la investigació i coneixement de com era el Penedès fa 16 milions d’anys.

Casanovas apunta que ja han fet algunes troballes importants, que de ben segur continuaran aquests propers dies.

L’equip de treball està format per 17 persones, algunes d’elles vingudes enguany de punts tant llunyans com Austràlia. Casanovas explica que poden ser tant paleontòlegs d’altres institucions com estudiants de diferents punts de l’estat o l’estranger que d’aquesta manera treballen directament sobre el terreny en un dels jaciments més destacats a nivell europeu.

Els paleontòlegs apunten també que la temporada d’excavacions es limita a 15 dies, ja que és un període que els permet obtenir un volum molt important de fòssils que després s’han d’acabar de netejar, catalogar i estudiar. Una feina que es pot allargar més de mig any. Isaac Casanovas

Des de l’Ajuntament de Subirats ja fa temps que es dona suport a aquestes excavacions, i el regidor de Cultura Fèlix Mallofré apuntava algunes accions que es volen impulsar. Explicava per exemple d’un caminet d’entrada cap el jaciment, senyalitzar les troballes i a més llarg termini fer un centre de reinterpretació.

Amb la voluntat de donar a conèixer la feina feta i el que s’està fent aquest estiu, s’han organitzat dues sessions de portes obertes per aquest dissabte 15 de juliol al mateix jaciment. Cal fer reserva prèvia a la web de l’Ajuntament de Subirats. Així mateix, aquest diumenge 16 es farà un paleovermut al Centre Agrícol de Sant Pau d’Ordal amb la participació de membres de l’equip d’arqueòlegs que explicaran la taca feta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: