Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Mor Carlos Esteva, de Can Ràfols dels Caus, als 72 anys

Mor Carlos Esteva, de Can Ràfols dels Caus, als 72 anys

Esteva va fundar l’any 1979 Can Ràfols dels Caus a la finca del seu avi, a Avinyonet del Penedès, i va ser impulsor i defensor dels vins del Garraf.

Nascut l’any 1950, Carlos Esteva va dedicar la seva vida a l’elaboració de vins al Massís del Garraf, un paisatge que ha cuidat, estimat i posat al mapa.

Els seus primers contactes amb la viticultura van tenir lloc a Menorca, a la dècada de 1970, però no va ser fins que es va fer càrrec de la finca familiar quan va decidir implicar-se en cos i ànima a la producció de vins de qualitat, tot potenciant les característiques del paisatge i l’arquitectura del lloc en un marc sostenible.

L’arribada d’Esteva al Garraf va suposar tota una revolució: no només es va aplicar a restaurar la noble masia, que es trobava en un estat ruïnós, sinó que va regenerar l’explotació de les seves vinyes, introduint noves varietats i mètodes de conreu, apostant per l’excel·lència vinícola, amb un caràcter singular i dotant el celler d’una identitat pròpia.

Esteva també va ser el primer president de l’Associació de Viticultors del Massís del Garraf.

Els seus vins i la finca de Can Ràfols dels Caus han estat la seva forma d’expressió més sincera, i un llegat que la família està decidida a cuidar, recordant el seu esperit artístic i la seva valentia. La seva trajectòria professional queda marcada per la modernització de la viticultura al Penedès, la interpretació genuïna dels seus vins i una mirada universal que no el van desarrelar mai del Massís del Garraf.

Va ser nomenat titular de l’Académie Internationale du Vin i, paral·lelament a Can Ràfols dels Caus, també va deixar la seva petjada a les finques de Mas Oller a l’Empordà i Can Camps al cor del Garraf.

Fotografia: Can Ràfols dels Caus

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: