Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La dimensió espiritual de la naturalesa centra una xerrada de diàleg interreligiós

El Grup de Diàleg Interreligiós de Vilafranca organitza aquestes trobades per tal de posar en comú els diferent punts de vista sobre temes que tenen a veure amb la societat.

L’escorxador va acollir aquesta trobada en que van participar representants de diferents tradicions religioses i que volia posar sobre la taula com s’acosten i incorporen el respecte a la natura en les seves diferents creences. Membres de les comunitats musulmana, evangèlica, catòlica, de l’església de Jesucrist dels sants dels darrers dies, budista, bahà i asatrú han parlat de les religions en verd i la dimensió espirituals i l’acostament a la natura de cada una d’elles.

Lluïsa Millán, de la tradició budista, recorda que el contacte amb la natura forma part troncal de les seves creences.

Des de la comunitat catòlica, Josep Salvador considera que la trobada ha estat una molt bona pensada per tal de transmetre aquesta estima cap a la natura.

Finalment des de la tradició Asatrú, que prové dels antics pobles germànics, David Iglesias explica que ja des del temps dels víkings i els antics pobles nòrdics el contacte amb la natura era el centre de les seves creences.

En la trobada també hi participava el col·lectiu ecologista Bosc Verd, i comptava amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca a través de la regidoria d’Igualtat, solidaritat i cooperació. En aquest sentit, la regidora Montse Arroyo remarcava la importància d’aquesta trobades interreligioses per acostar i conèixer diferents maneres d’entendre el món i la societat. Unes trobades que ajuden a potenciar la cooperació, el desenvolupament i la defensa dels drets humans des del coneixement d’altres realitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: