Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Junts i PSC revalidaran el govern conjunt al Consell Comarcal de l’Alt Penedès

Els actuals president, Xavi Lluch, i vicepresident primer, Albert Tort, seguiran impulsant conjuntament la nova etapa del proper govern comarcal amb col•laboració i sentit institucional.

Les dues formacions constituiran un govern de majoria àmplia posant en valor les iniciatives i l’estabilitat institucional de l’anterior legislatura com a base de treball, entesa i col·laboració en una nova etapa de govern.
Els representants del PSC i de Junts a nivell comarcal, Sergi Vallès, Secretari General d’Impulsem Penedès, Albert Tort, Secretari d’Organització de la Federació socialista Alt Penedès-Garraf, Sebastià Moya, President comarcal de Junts i Lluís Valls, membre de l’executiva nacional del PSC, han signat un Acord per al progrés social, econòmic i territorial de l’Alt Penedès amb estabilitat institucional, per a la legislatura 2023-2027. Amb una majoria àmplia de 20 conselleres i consellers d’un total de 33, Junts i PSC compartiran de nou govern, posant en valor la tasca de modernització, projectes impulsats i estabilitat institucional exercits en la legislatura anterior com a base de treball, entesa i col·laboració en la nova etapa de govern. L’acord estableix les línies estratègiques del proper govern comarcal, que posarà el focus en potenciar els programes de cooperació i assistència tècnica als Ajuntaments articulats la darrera legislatura, així com la promoció econòmica del territori, el posicionament i la promoció de l’activitat agrícola i el valor dels productes de la terra, les iniciatives de reindustrialització, la formació laboral, la promoció turística i les iniciatives en l’àmbit cultural, esportiu i de vida activa a la comarca.
S’impulsarà i es reforçarà també l’atenció social, com un eix essencial dels serveis del Consell Comarcal per a la ciutadania en col·laboració amb els Ajuntaments.
També seguirà la línia de gestió dels serveis educatius de transport escolar i menjadors, i en particular l’Escola de Música de l’Alt Penedès, així com d’altres iniciatives com el nou premi comarcal de treballs de batxillerat. El govern comarcal també durà a terme iniciatives per pressionar de manera activa al Govern de la Generalitat per accelerar els debats del Pla Territorial Parcial de Penedès, el desplegament de serveis de la Vegueria i la demanda de creació de l’Autoritat del Transport del Penedès. L’acord de govern també especifica que se seguiran promovent projectes innovadors per al territori entorn als Objectius de Desenvolupament Sostenible, la senyalització de camins rurals i espais d’interès, i els projectes de vies verdes de connexió a nivell comarcal. També hi haurà com a prioritat el debat necessari sobre les energies renovables en equilibri amb la defensa del territori i la preservació del paisatge i de l’entorn.
Junts exercirà la presidència de la institució, mentre que la vicepresidència primera, que assumirà també les funcions de portaveu del govern comarcal, serà exercida per un conseller del PSC.
La presidència del Consorci de Promoció Turística serà exercida per un conseller comarcal del PSC i la presidència del Consell d’Alcaldes ho serà per part d’un alcalde de Junts. Els noms dels consellers i conselleres de cada formació es donaran a conèixer un cop nomenats per la Junta Electoral, i les assignacions a conselleries i presidències de les diferents àrees de govern es comunicaran en el procés de proposta i aprovació del cartipàs un cop constituïda la nova legislatura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: