Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francisco Romero manté l’objectiu de governar en solitari els primers mesos del mandat

El candidat del PSC, guanyador de les eleccions municipals, ha confirmat avui que continua mantenint ferm el seu propòsit, ja anunciat abans de les eleccions.

Romero havia explicat en l’entrevista de Ràdio Vilafranca i Penedès TV que si aconseguia una majoria clara intentaria governar en solitari els primers mesos, per poder ajustar posteriorment les polítiques de pacte a l’Ajuntament de Vilafranca. Aquesta idea la va tornar a repetir la mateixa nit electoral, quan es van confirmar els vuit regidors per als socialistes, cinc per Junts i cinc també per ERC. La CUP ja havia anunciat que no pactaria ni amb Junts ni amb el PSC, i VeC assegura que no pactaria amb Junts.
Així les possibilitats de pactes passen només per reeditar PSC i Junts, o PSC i ERC. Però tot apunta que el dissabte 17 de juny el govern pot estar integrat només per els vuit regidors del PSC, i més des de que el dilluns Pedro Sánchez va anunciar eleccions generals pel 23 de juliol. Un fet que pot complicar en aquests moments determinats acords municipals.
Amb una participació del 54% el PSC va aconseguir ser la primera força en vots a una gran majoria de meses electorals dels diferents barris de Vilafranca. En concret a 27 meses del total de 44. Cal parar una especial atenció als collegis de l’Associació de Veïns de l’Espirall, on en una mesa va arribar al 60% dels vots, i en una altra al 55%, o una mesa de La Nau amb el 50%, però també per exemple en una mesa de la sala dels Trinitaris amb el 41%.
Per la seva banda Junts va tenir força repartiment també sent la candidatura més votada en 14 meses, però amb especial concentració als barris del Poble Nou i al Centre. Per exemple va assolir un 34% dels vots en una mesa de l’Arxiu Històric i un 33% en dues meses del Claustre de Sant Francesc. Per la seva banda ERC va tenir els vots més repartits i va ser la més votada en 3 meses del total de 44. En concret a una mesa de l’Enològica va assolir el 32% dels vots i un 30% a l’escola Dolors Piera, obtenint també els millors resultats en una mesa de l’Associació de Veïns del Molí d’en Rovira. De tot plegat en parlarem aquest divendres en el transcurs de la tertúlia de la Rambla en la que hi participaran Francisco Romero del PSC, Joan Manel Montfort de Junts i Josep Àlvarez d’ERC.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: