Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Consell Comarcal s’ha adherit al manifest per aturar el maltractament a les persones grans

El Consell Comarcal s’ha adherit al manifest per aturar el maltractament a les persones grans

El 15 de juny es commemora el ‘Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament en la Vellesa’, i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès s’hi ha afegit amb la lectura d’un manifest.

Els maltractaments a les persones grans són un problema social mundial que afecta la salut, la dignitat i els drets humans de milions de persones a tot el món. És un problema greu i complex que afecta totes les classes socials i tots els nivells culturals, i que en la majoria de casos es produeix en l’espai íntim i personal. És per tant necessari prendre consciència del seu abast i la seva gravetat, i actuar per sensibilitzar, prevenir, protegir i atendre aquests casos.

El Consell Comarcal desenvolupa accions de prevenció, detecció i intervenció de situacions de maltractament envers les persones grans. L’any 2021, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va aprovar el “Protocol d’actuació contra els maltractaments a les persones grans”, per millorar la detecció i l’abordatge dels casos de maltractaments físics i psicològics i per fer visible el fenomen dels maltractaments a les persones grans entre els professionals, entre el col·lectiu de la gent gran en particular i en la societat en general.

Amb motiu de la commemoració enguany del 15 de juny, Dia mundial de presa de consciència de l’abús i el maltractament en la vellesa, el Consell Comarcal, juntament amb moltes administracions i entitats, s’ha adherit al manifest de la Fundació Privada Pro Vellesa Autònoma.

Els abusos i els maltractaments a les persones grans es poden denunciar als Serveis Socials, els Serveis Sanitaris i els Mossos d’Esquadra. 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: