Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha celebrat un darrer Ple ordinari de tràmit, abans de les eleccions municipals

El darrer Ple amb Pere Regull com a alcalde serà el dimecres 14 de juny, per aprovar l’acta de la sessió anterior i acomiadar els regidors i regidores que no continuin en el següent mandat.

El darrer Ple abans de les eleccions s’ha celebrar en un dia gens habitual. Normalment les sessions ordinàries es fan els tercers dimarts de cada mes, però en aquesta ocasió i per no coincidir en campanya ha tingut lloc aquest dilluns. També ha estat una sessió descarregada de temes que poguessin suscitar un debat amb connotacions electorals.
En primer lloc s’ha aprovat per unanimitat nomenar la republicana Maria Sardà, com a representant de l’Ajuntament de Vilafranca en el consell rector del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf, en representació dels diferents grups de l’oposició.
El segon punt ha estat la modificació de crèdits. Aplicant romanent de tresoreria. 49.000€ per l’acord amb els pisos de la SAREB, també s’han reconegut subvencions de Cultura i s’han dotat partides per el canvi de dos vehicles.
Montse Romagosa de VeC, apuntava el seu vot en contra de la partida de la SAREB.

També la CUP s’hi mostrava contrària. Finalment aquest punt es va aprovar amb els vots a favor de JxV i PSC, els vots en contra de la CUP i VeC i les abstencions d’ERC i C’s.
Tot seguit es va donar compte dels comptes anuals de la Fundació Vinseum, Amb una aportació anual de més de 800.000€ per part de l’ajuntament i un dèficit del 2022 de 64.000€.
Eladio Garcia, de Cs, va demanar explicacions de l’increment notable en la partida de personal.

I el regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, va explicar que en bona part l’increment era conjuntural, amb motiu de les obres i la museització.

Des de VeC van demanar que, en tractar-se d’un Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, hi hagi més aportacions d’altres administracions, Un plantejament en el que l’alcalde, Pere Regull, s’hi va mostrar plenament d’acord.

Finalment es va portar al Ple la creació de dues places. Una primera de tècnic mitjà de Via Pública. Ruiz exposava la necessitat de reforçar aquest

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: