Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní afronta unes eleccions municipals amb renovació de gairebé tots els candidats

De fet, de les sis llistes les úniques forces que repeteixen candidats són Junts i la CUP.

Ara fa quatre anys ERC va aconseguir per primera vegada guanyar les eleccions municipals amb Josep Maria Ribas, que el 2021 va deixar l’ajuntament després de dos anys d’alcaldia. El pacte amb Junts, preveia un relleu a mitja legislarura. ERC té en aquests moments cinc regidors al consistori. L’actual regidor de Governació i Via Pública, Pere Vernet, és el cap de llista d’Esquerra Sant Sadurní. Treballarà per fer forts els valors republicans, amb responsabilitat, compromís i proximitat.
En les eleccions municipals del 2019 Ton Amat es va presentar com a cap de llista de la nova formació Junts per Sant Sadurní, sent la segona força més votada. Junts té quatre regidors a Sant Sadurní. Ton Amat és l’actual alcalde i Junts per Sant Sadurní presenta una llista per revalidar l’alcaldia.
El PSC també té quatre reidors al consistori i també ha renovat el seu número u. Fa quatre anys es presentava Susanna Mèrida, però a l’abril del 2020 va tancar la seva etapa de tretze anys com a regidora deixant l’ajuntament.
Ara pren el relleu com a candidat l’actual portaveu del grup municipal socialista al consistori, Pedro Campos.
La CUP té dos regidors a l’ajuntament de Sant Sadurní i la periodista Arantxa Fernández repetirà com a alcaldable. Fernández vol deixar clar que la CUP està disposada a assumir nous reptes en aquestes eleccions, amb l’experiència de dos mandats dins del consistori.
Arantxa Molina és la candidata de En Comu Podem a l’alcaldia de Sant Sadurní. La mort, ara fa poc més de dos anys, del regidor Rafa Berlanga, va fer que des d’aleshores Molina sigui regidora. Volen millorar el present dinamitzant els espais públics i tenint en compte a la gent jove.
I finalment, la candidata del PP a l’alcaldia de Sant Sadurní és Mar Guirao, que també és una cara nova al capdavant d’una llista dels populars a la capital del cava. Entre els seus objectius destaca, per damunt de tot, la lluita contra la ocupació il.legal.
Comuns i PP disposen d’un sol regidor al consistori. Així, doncs, a Sant Sadurní concorren les mateixes candidatures que a les eleccions de fa quatre anys, però amb moltes cares noves.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: