Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sàbat presenta un pla d’aparcaments que vol ser “més ambiciós” que l’actual proposta del govern

Sàbat presenta un pla d’aparcaments que vol ser “més ambiciós” que l’actual proposta del govern

Els republicans proposen construir diferents aparcaments dissuasoris i també un aparcament municipal elevat a l’entrada de l’avinguda Barcelona

Segon ERC, l’aparcament ha estat un dels principals problemes d’aquest mandat a Vilafranca i “la mala gestió del govern ha fet que la ciutat perdi prop de 150.000 euros entre el 2022 i el 2023 amb la pèrdua d’un model d’aparcament regulat amb el període sense zones blaves”.

Pels republicans és un dels elements claus per la transformació urbana per guanyar una ciutat més saludable i pensada per les persones i per això presenten una proposta “ambiciosa per millorar aquesta situació i fer que Vilafranca sigui atractiva per ser visitada gràcies a la comoditat en trobar aparcament”.

“Un dels nyaps que Vilafranca arrossega per culpa de la mala gestió del PSC i de Convergència o Junts és l’aparcament soterrat del carrer Papiol”, diuen, al mateix temps que afirmen, porta més d’una dècada sense que s’hi faci cap actuació i tancat: “és una vergonya que, davant la queixa continua i amb raó de la manca d’aparcament que hi ha a Vilafranca, hi hagi un espai com aquest, amb 100 places, tancat i sense que s’estudii obrir-lo de nou”. Per aquest motiu, els republicans volen estudiar-hi les possibles accions per acondicionar-lo i posar les seves més de 100 places en funcionament.

Juntament amb l’acondicionament d’aquest parquing, els republicans proposen construir un aparcament municipal elevat, és a dir un bloc d’aparcament, a l’entrada de l’avinguda de Barcelona. Aquesta actuació la volen dur a terme aprofitant els blocs que no s’han desenvolupat i arribant a acords amb les promotores. Així mateix volen arribar a acords amb propietaris de solars buits per poder utilitzar-los per a aparcaments dintre de la ciutat i així també guanyar noves places.

El pla d’aparcaments dels republicans també busca incrementar les places d’aparcaments als barris, per facilitar l’accés al comerç, a equipaments sanitaris i d’educació, entre d’altres. Aquests aparcaments anirien situats per una banda a Sant Julià, en una zona on s’ha de desenvolupar un Programa d’Actuació Urbanística (PAU), seguint el Pla del Diable fins a l’Espiga, i seria aprofitar la parcel·la d’equipaments per fer-hi un gran aparcament; per altra banda a la Girada on, juntament amb el projecte de Campus universitari que proposen els republicans hi hauria un aparcament de gran capacitat, i finalment per desenvolupar al Molí d’en Rovira, un aparcament per ús del transport públic.

Totes aquestes accions, afirmen des d’ERC, hauran d’anar lligades a un sistema d’informació actualitzat minut a minut sobre la disponibilitat de places d’aparcaments per tal d’evitar que els cotxes rutin per
la ciutat buscant aparcament així com una senyalització viària amb la localització dels aparcaments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: