Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Objectius complerts per Fires de Maig

La diada de Fires torna a veure el primer tres de nou amb folre dels Castellers de Vilafranca, a banda de castells de set i mig dels Xicots

Diada important aquest diumenge a la plaça de la Vila de Vilafranca per Fires de Maig, amb dues de les tres colles locals: hi han actuat
Castellers de Vilafranca i el Xicots ja que la Colla Jove de Vilafranca havia renunciat a participar-hi perquè creia que no estava encara en condicions d’oferir, com a mínim, tres castells de sis pisos.

La jornada castellera ha començat amb el set de vuit dels Castellers de Vilafranca desmuntat quan ja era gairebé tot dalt per un mal encaix entre pisos. L’important era no caure i per això han decidit tirar-lo avall per, després, tornar-hi i descarregar-lo amb solvència. Primer set de vuit de la colla i del món casteller aquesta temporada, a la butxaca dels vilafranquins.

Després del set de vuit, arribava el moment més esperat: el tres de nou amb folre dels Castellers de Vilafranca. La construcció ha pujat una mica lenta i ha patit a la carregada, sobretot pels nervis habituals de les estrenes, però un cop feta l’aleta s’ha calmat una mica i l’han pogut descarregar amb solvència. Primer castell de 9 dels Verds, doncs, també al sarró, i segon vist aquesta temporada després del dels Minyons de Terrassa completat per Sant Jordi.

Després del tres de nou, els Verds tenien clar que volien completar una nova torre de vuit amb folre, que els havia comportat alguns problemes en diades anteriors amb algun intent desmuntat, però que en aquesta ocasió s’ha vist molt més sòlida, i s’ha descarregat sense problemes aparents.

Tenint en compte que era una diada molt àgil, els Castellers de Vilafranca han volgut tirar un quart castell, en aquesta ocasió el quatre de vuit, que els ha costat un xic més de l’esperat, tancant-se de pisos superiors, però que han acabat descarregat amb força treball i suor.

En la ronda de pilars, una altra estrena: el pilar de 7 amb folre que, com ja és habitual en els de la camisa verda, és un exemple de gairebé perfecció.

Uns Xicots que també van pas a pas

Per la seva banda, els Xicots de Vilafranca tenien a la diada de Fires també el seu primer compromís important i han arribat amb la intenció de fer-hi castells de 7 i mig. En la primera ronda han començat amb un bon cinc de set, on han mostrat com havien recuperat algun casteller antic i també algun membre nou.

En segona ronda els Xicots han apostat pel tres de set amb agulla, que no tiraven des de feia nou anys, i gens habitual en la colla vermella vilafranquina. Però la construcció, amb molta veterania,s’ha pogut descarregar mostrant l’àmplia experiència dels de la camisa vermella i mostra un bon pilar..

Al cap de 40 minuts d’haver començat la diada, en tercera ronda – en una jornada, doncs, molt àgil- els Xicots han plantat un quatre de set tranquil.líssim, que no ha patit en cap moment i que mira clarament cap a un pis més que podria arribar durant els propers dies.

El que podria veure un pis més també és el pilar dels Xicots ja que per Fires han descarregat un boníssim pilar de cinc que enfoca, doncs, cap a un possible pilar de 6.

Diada doncs, amb objectius complerts i amb reptes futurs que fan preveure una magnífica temporada castellera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: