Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’enganxada de cartells engega oficialment la campanya de les eleccions municipals a Vilafranca

A la capital de l’Alt Penedès es presenten 9 candidatures.

És un clàssic. Una mitjanit de dijous a divendres del mes de maig, cada quatre anys, es produeix aquest acte que es pot considerar una festa de la democràcia local. És l’enganxada dels primers cartells de campanya. D’una campanya que promet ser intensa a la capital de l’Alt Penedès i que desembocarà en les eleccions del diumenge 28 de maig. En aquesta ocasió el temps ha acompanyat i s’ha viscut una nit on les esperances i les ganes han acompanyat als candidats i als militants dels partits.
El candidat a l’alcaldia per Junts x Vilafranca és l’actual regidor Aureli Ruiz, amb el desig de tornar a ostentar l’alcaldia, que deixarà Pere regull. Com és habitual van iniciar l’enganxada de cartells a la Plaça del Penedès. El lema que es pot llegir en el seu cartell és ‘En bones mans’ i Ruiz explica que amb això volen destacar la capacitat de liderar un projecte.

Junts x Vilafranca té en aquests moments 7 regidors al consistori vilafranquí.
La segona força política és ERC, que amb l’actual regidor Pere Sàbat al capdavant vol aconseguir l’alcaldia per primera vegada des de l’inici de l’actual etapa democràtica. ERC va començar la campanya aquest dijous a la tarda amb un acte a la plaça de l’Espirall, on es va descobrir el lema de la campanya i el cartell. El lema és ‘Fes que passi’

ERC té actualment 5 regidors a l’ajuntament de Vilafranca. Els mateixos que la tercera força, el PSC, amb Francisco Romero repeteix de candidat i ho fa amb l’objectiu de recuperar l’alcaldia, que els socialistes van tenir des del 1979 i fins el 2009. Els socialistes també iniciaven l’enganxada a la plaça Penedès. Es presenten amb l’eslògan ‘Força Vilafranca’ i el candidat assenyala que és la força del contacte amb la ciutadania i les entitats.

El PSC té cinc regidors a l’ajuntament.
La CUP abans de l’enganxada també va celebrar un sopar amb els militants i simpatitzants, davant del seu local. L’enganxada la van iniciar a la plaça Jaume I. Per primer cop, des de que tenen representació municipal, encapçala la llista una dona. La Marta Soler. L’eslògan de campanya és ‘Canviem-li la cara a Vilafranca’ i la candidata destaca que treballaran per un canvi.

La CUP té actualment dos regidors.
Vilafranca en Comú també presenta una dona al capdavant de la llista. És l’actual regidora Montse Romagosa que s’estrena també com a candidata. Els comuns van iniciar la campanya al carrer Indústria, just a tocar de la Plaça de la Vila. El seu lema és ‘Una Vilafranca per tothom’.

Vilafranca en Comú té una regidora al consistori.
L’altre candidat que repeteix en les municipals de Vilafranca és l’Eladio Garcia de Ciutadans, que començava la campanya enganxant cartells a la plaça Penedès. El seu eslògan és ‘Libérate’.

Ciutadans té un regidor al consistori actual.
La nit d’aquest dijous també va iniciar la campanya el PP, que havia estat representat a l’ajuntament fins les darreres eleccions, quan va perdre la representació. El nou candidat, Josep González, aspira a recuperar la representació. L’eslògan és ‘Escoltar, fer i treballar’.

D’altra banda també concorreran a les eleccions per primera vegada Vox i Valents, que no van sortir al carrer la primera nit de campanya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: