Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La indústria ha de ser clau per impulsar el creixement econòmic i demogràfic a l’Alt Penedès

Mantenir l’equilibri entre industria i paisatge és un dels reptes a nivell econòmic de l’Alt Penedès, tenint present que cal fer créixer precisament el pes de la indústria que avui dia serina d’un 16%

Des de la Cambra de Comerç de l’Alt Penedès apunten que a 31 de març d’aquest any hi havia 3249 empreses a la comarca, un 0’6% menys que l’any anterior. Si mirem els llocs de treball a la comarca però, les xifres són positives, un 3’3% més respecte el 2022. El sector de la indústria creix un 2% i ocupa a més de 12.200 persones; mentre que el major pes el tenen els serveis, amb un 3’3% de creixement i més de 26.800 ocupats.

Mirant els comptes de cotització de les empreses, la indústria representa el 16’2% de les més de 3200 empreses de l’Alt Penedès, el que significa 527 empreses. Ramon Giró és el president de la delegació de la Cambra a l’Alt Penedès.

En aquest sentit, l’analista econòmic Isidre Also remarca aquest pes de la indústria a l’Alt Penedès, tot i que és un sector que darrerament no creix, contràriament al sector terciari.

Parlant d’equilibri, Ramon Giró apunta que mantenir-lo amb el paisatge és imprescindible per a l’agroindústria.

Des de CCOO, Salva Clarós que és el responsable de política industrial a Catalunya, apunta que cal que l’Alt Penedès exploti millor els seus recursos propis, i incorpori tot el que són les noves tecnologies a l’agricultura.

Finalment Clarós també considera que cal preservar l’equilibri ja existent en molts espais entre l’activitat industrial i el paisatge i l’agricultura al Penedès; però sense renunciar a la implantació on sigui possible de plantes fotovoltaiques o agrovoltaiques, ja que les energies renovables formen part també de les opcions de futur industrial a la comarca

Isidre Also aposta també per potenciar l’economia circular a l’Alt Penedès per tal de reutilitzar recursos que ara mateix no s’aprofiten.

Una de les fortaleses de l’Alt Penedès és la seva diversificació de sectors, que la fa competitiva. A més, Ramon Giró insisteix que les grans empreses són les que més creixen i ajuden a donar estabilitat a la comarca.

La comarca té un creixement de població que ve donat per l’arribada de nous residents, que demanden ocupacions de qualitat que han de venir donades principalment per la indústria que ha de continuar creixent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: