Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Junts demana la posada en marxa urgent del pla de xoc contra la sequera

Junts demana la posada en marxa urgent del pla de xoc contra la sequera

El portaveu del grup parlamentari de Junts, s’ha reunit a Vilafranca amb representants d’Unió de Pagesos per recollir els seus neguits i reclamar que es posi en marxa el pla contra la sequera.

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, s’ha reunit aquesta setmana a Vilafranca amb representants del sindicat Unió de Pagesos, acompanyat del diputat Salvador Vergés, i de
Liberto Mas, president de Junts Vilafranca. A la reunió es van analitzar els reptes a què fa front el sector davant de la sequera així com la necessitat de posar en funcionament el pla de xoc per la pagesia que contempla la Proposició de Llei de mesures urgents contra la sequera aprovada pel Parlament a principis de maig a proposta de Junts. A més, el sector ha alertat que el 70% de la collita de la verema perilla a causa de la manca d’aigua, fet que se suma al baix preu del raïm. Davant d’aquesta situació, els representants del partit i del sindicat s’han emplaçat a treballar estratègies conjuntes.

En el marc de la trobada, Junts també ha plantejat liderar una iniciativa parlamentària per pal·liar el dany a la vinya causat per la sobrepoblació de cabirols.

Finalment, el grup parlamentari ha recollit el malestar de la pagesia per l’excessiva burocratització del sector, qüestió sobre la qual Junts per Catalunya va presentar una moció al Parlament per simplificar els tràmits.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: