Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Èxit de participació al Firart 2023, que comptarà amb 40 artistes

Aquesta setmana s’han presentat els artistes que exposaran durant el Firart 2023 després que el jurat fes la tria definitiva dels artistes que participaran en l’edició d’enguany.

En aquesta convocatòria, s’han presentat un total de 70 artistes de diverses disciplines, principalment provinents de l’àmbit de la pintura i el dibuix.
Una de les codirectores del Firart explica que degut a l’èxit de convocatòria la tria ha estat molt complicada.

Així, aquest 2023 el Firart ha atret 7 artistes de joieria artística, 35 inscripcions de pintura, 5 d’escultura, 4 de ceràmica, 7 d’il·lustració digital, 9 d’il·lustració i dibuix, 2 de fotografia i 4 de gravat: un total de 73 propostes artístiques diverses, tenint en compte que un mateix artista podia presentar-se en diferents disciplines.

El Firart destaca la participació d’Edgar Cuesta, vilafranquí de 14 anys, i la presència d’un 65% d’artistes dones, així com la diversitat de procedències entre els sol·licitants. S’han interessat pel Firart creadors d’arreu de Catalunya i l’Estat Espanyol i, fins i tot, d’altres països europeus.

Tanmateix, una altra de les novetats és la col·laboració amb els Castellers de Vilafranca, en el marc del seu 75è aniversari.

Amb tot, els 40 artistes seleccionats per participar en aquesta edició, es van reunir el dissabte 20 de maig al restaurant Central Park, en un acte de trobada, coneixença, intercanvi i signatura dels contractes.

Imatge: Festa Major de Vilafranca

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: