Diumenge, 4 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

En marxa la preparació de les municipals, amb 28.286 vilafranquins cridats a les urnes

Un total de 28.286 vilafranquines i vilafranquins estan cridats a les urnes aquest diumenge 28 de maig per escollir els 21 regidors i regidores que conformen el consistori de Vilafranca.

Hi haurà 15 col·legis electorals repartits per Vilafranca, amb un total de 44 meses, i alguns canvis respecte a altres comicis. Per començar, els locals de les associacions de veïns i veïnes del Poble Nou i el Molí d’en Rovira s’estrenaran com a col·legis electorals.

Pel que fa al barri de la Girada, l’electorat es dividrà en dos col·legis electorals: l’escola Dolors Piera i l’Arxiu.

Finalment, la planta baixa de l’edifici de la Casa de la Vila es manté com a col·legi electoral per als veïns i veïnes censats en el Districte 1r, Secció 3a, mesa Única, que fins ara havien votat a la Biblioteca Torras i Bages.

Per decidir si un espai pot ser centre electoral es tenen en compte una sèrie de requisits, començant per l’accessibilitat.

Una cinquantena de treballadors municipals vetllaran pel bon desenvolupament del dispositiu de la jornada. Entre aquests, hi haurà 24 persones que exerciran com a representants de l’Administració per ajudar a constituir les meses i després enviar a la Subdelegació del Govern les dades de participació a les 14 i a les 18h, així com l’escrutini final de cadascuna de les meses que tinguin assignades. També hi haurà un equip de guàrdia de la Unitat de Serveis i agents de la Policia Local que faran tasques de vigilància als col·legis electorals.

Al magatzem de la Unitat de Serveis, al carrer Avinyonet, hi ha tot el material necessari per a les eleccions. Entre dijous i dissabte es traslladaran i s’instal·laran taules, cadires, senyalització, urnes i cabines a tots els col·legis electorals.

La Unitat de Serveis també es fa càrrec de portar des dels jutjats fins als col·legis les butlletes i tota la documentació necessària. Pel que fa a les urnes, han d’estar precintades i n’hi ha d’haver d’extres.

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra estaran, com sempre, presents al llarg de la jornada. L’inspector en cap de la Policia Local de Vilafranca, Albert Romero, explica com funciona el dispositiu especial de les eleccions.

A la circumscripció electoral de Vilafranca es presenten un total de 9 candidatures: Junts Vilafranca, ERC, PSC, CUP, Vilafranca en Comú, Ciutadans, PP, VOX i Valents. L’escrutini de les eleccions municipals a Vilafranca es podrà seguir a través d’aquest enllaç.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: