Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Eleccions Municipals 2023 a Vilafranca: una nova distribució de forces al consistori

PSC amb 8 regidors ha estat la força més votada a Vilafranca, seguida de Junts i ERC empatats amb 5 regidors

En les eleccions municipals celebrades el 28 de maig a Vilafranca del Penedès, s’ha produït una nova configuració política al consistori municipal, amb una distribució equilibrada de forces entre diversos partits. Els vilafranquins han expressat el seu vot, reflectint la diversitat d’opcions polítiques que ofereix el municipi.

A continuació, presentem els resultats detallats de les eleccions:

Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC): El Partit dels Socialistes de Catalunya ha aconseguit la victòria en aquestes eleccions amb 8 regidors, convertint-se en la força més votada. Amb aquests resultats, el PSC es posiciona com a actor clau per liderar el govern municipal.

Junts per Catalunya (Junts): La coalició Junts per Catalunya ha obtingut 5 regidors en aquestes eleccions, consolidant-se com a segona força política. Amb aquests resultats, Junts es converteix en un actor important en la configuració del futur govern municipal.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC): Esquerra Republicana de Catalunya ha obtingut 5 regidors, situant-se en una posició d’equilibri amb Junts. Aquests resultats confirmen la importància d’ERC com a actor rellevant en la presa de decisions locals.

Candidatura d’Unitat Popular (CUP): La CUP ha aconseguit 2 regidors en aquestes eleccions, consolidant la seva presència com a força política al consistori municipal.

En Comú Podem (ECP): En Comú Podem ha obtingut 1 regidor en aquestes eleccions, representant una opció política alternativa a nivell local.

Amb aquests resultats, es preveu que s’iniciïn converses entre els partits en els propers dies per establir possibles coalicions i acords de govern que permetin gestionar el futur de Vilafranca del Penedès de manera eficient i en benefici de tots els ciutadans. Tot i això, Francisco Romero, cap de llista del PSC, no descarta una proposta de govern sense pactar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: