Dijous, 25 d'abril de 2024

El Xamba és de Primera

Les vilafranquines no fallaven en el ‘matchball’ contra el Calafell, i s’imposaven per 62-41. A dues jornades pel final, el Xamba ja és nou equip de Primera.

Amb la victòria per 62-41 contra el Calafell, el Xamba aconseguia aquest diumenge el somiat ascens a la Primera Catalana. Després d’una excel·lent temporada i d’un compte enrere que semblava eternitzar-se, finalment les vilafranquines podien celebrar aquesta gran fita sobre la pista del Pavelló Nou. La graderia, plena de gom a gom, va acompanyar les jugadores durant la celebració d’aquesta fita.

Esportivament, la temporada es presentava com un gran repte. El sènior ha comptat amb una plantilla jove, amb un important paper de jugadores dels equips sots-25 i júnior. El club marcava un sistema de doblatge amb aquestes jugadores, i ha acabat sent tot un èxit.

Pel que fa al partit, les xambistes semblaven sentenciar el duel al descans amb un avantatge de 17 punts. Al tercer quart, les visitants arribaven a reduir la diferència per sota dels 10 punts, però en els últims 10 minuts, les locals tornaven a posar el peu en l’accelerador, amb gran encert exterior, per arribar al +21 final. Destacat paper de Sara Rovira, millor jugadora del partit, que va finalitzar amb 22 punts.