Dimarts, 19 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC recupera la majoria a l’Ajuntament de Vilafranca amb 8 regidors

Francisco Romero s’ha erigit com a guanyador de les eleccions municipals a Vilafranca envoltat per la seva família, companys de llista, militants i simpatitzants del PSC.

Tot just quan es coneixia el 100% de l’escrutini, el cap de llista llançava un missatge a totes les persones que li feien costat a la seu.

El candidat Francisco Romero haurà d’iniciar un procés de reflexió davant dels resultats obtinguts en les eleccions municipals d’aquest diumenge, en les que ha obtingut 4.593 vots, el que comporta passar dels 5 als 8 regidors i disposar de la majoria al consistori. Una majoria que recupera el PSC de Vilafranca, i que havia perdut el 2011. I ha estat en la quarta ocasió que Romero es presentava com a candidat que ha aconseguit el seu objectiu.

Romero avança que el seu propòsit pot passar per iniciar el mandat sense un pacte explícit amb cap altra força política.

Romero ha estat també acompanyat en aquesta nit electoral pels anteriors alcaldes socialistes que ha tingut Vilafranca en l’actual etapa democràtica: Fèlix Sogas, Joan Aguado i Marcel Esteve.

Per la seva banda Junts ha passat dels 7 regidors a 5, amb 3.198 vots, en la primera ocasió que Aureli Ruiz es presentava com a candidat, enlloc de l’actual alcalde, Pere Regull. Ruiz s’ha mostrat obert al diàleg amb el seu actual soci de govern, i considera que a Vilafranca li cal un govern fort, que no s’aconsegueix només amb vuit regidors.

ERC passa de segona a tercera força política en el consistori, mantenint els 5 regidors actuals, i havent-se quedat a un sol vot de diferència amb Junts. Els republicans han aconseguit 3.197 vots. El seu candidat, Pere Sàbat, reclamava del guanyador l’inici d’un procés de negociació.

La CUP ha mantingut els 2 regidors que ja tenia a l’ajuntament. La CUP ha obtingut 1.695 vots. La candidata Marta Soler es mostrava satisfeta pels resultats i també pel fet que, finalment, Vox no hagi aconseguit representació a l’ajuntament de Vilafranca.

I finalment Vilafranca en Comú amb 860 vots ha aconseguit mantenir la regidora. En concret Montse Romagosa que continuarà a l’ajuntament i que a la mateixa nit electoral ja avançava que amb els resultats a la ma és possible un pacte d’esquerres.

D’altra banda han quedat fora Vox , molt a prop del 5% dels vots necessaris per aconseguir representació, amb 663 vots. El PP amb 628 vots, Ciutadans amb 103 vots i Valents amb 51 vots.
Eladio García, de C’s, deixarà el consistori amb molta autocrítica, desprès d’aquests resultats.

Una de les dades a analitzar i que tots els candidats han comentat negativament és la participació. De fet ha estat la participació més baixa de la història d’unes municipals a Vilafranca, amb el 54’8% .
D’aquesta manera el nou ajuntament estarà format per vuit regidors del PSC que seran Francisco Romero, Lourdes Sánchez, Gemma Romeu, Àngels Dalmau, Miquel Medialdea, Ramon Zaballa, Jordi Junyent i Montse Arroyo. Per part de Junts, Aureli Ruiz, Olga Cuesta, Dani Saumell, Xell Montserrat i Joan Manel Montfort. D’ERC, Pere Sàbat, Gemma Urgell, Ramon Vilomara, Laura Pelay i Xavier Vallès. Per la CUP Marta Soler i Txus Magallón i per VeC Montse Romagosa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: