Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El diputat provincial de l’Alt Penedès és per a Junts

Junts manté el diputat que ja tenia, en repetir com a força més votada a la comarca.

Segons els resultats provisionals de les eleccions municipals a la província de Barcelona, la composició política del Ple de la Diputació queda de la següent manera. El PSC obté 19 diputats, ERC 11, Junts 10, En Comú Guanyem 5, el PP 4, Tot per Terrassa1 i VOX 1.
La Diputació de Barcelona té 51 diputats. Aquests, obligatòriament, són també regidors o alcaldes perquè és a través de les eleccions municipals com es determina quins dels electes de cada municipi ocupen un lloc de diputat. Aquest sistema d’elecció es coneix amb el nom d’elecció indirecta, perquè els ciutadans no trien directament els diputats de la Diputació, sinó que ho fan a través de les eleccions municipals.
La distribució dels diputats es fa per partits judicials i de forma proporcional al nombre de residents. La demarcació de Barcelona es divideix en 14 partits judicials, a partir dels quals s’escullen el total de 51 diputats. El partit judicial amb més diputats és el de Barcelona, amb 18 diputats. Al partit judicial de Vilafranca n’hi correspon un i serà per la força política amb més vots a la comarca, que en aquest cas ha estat novament Junts.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: