Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Cor Francesc Valls presenta una gira sobre la polifonia veneciana que passarà per Vilafranca

El Cor Francesc Valls presenta una gira sobre la polifonia veneciana que passarà per Vilafranca

El vilafranquí Pere Lluis Biosca és el director d’aquest cor, que en una gira per cinc municipis catalans portarà fins a la capella dels Dolors una excel·lent mostra de la polifonia veneciana.

El Cor Francesc Valls, Cor de la Catedral de Barcelona, presenta un programa sobre la polifonia veneciana del 1600 amb Claudio Monteverdi i Giovanni Gabrieli, com a protagonistes. Serà a partir d’una gira a 5 municipis de Catalunya, que arribarà el 7 de juny a la Capella dels Dolors de Vilafranca. Un concert que es farà a partir de 2/4 de 8 del vespre, sota la direcció del vilafranquí Pere Lluis Biosca.

La figura i obra de Claudio Monteverdi (1567-1643) son d’una transcendència històrica enorme; ja que la seva trajectòria s’inicia en el renaixement, per obrir les portes del Barroc, on la preeminència del text poètic, s’imposa a l’antic contrapunt polifònic, en el que s’anomenarà la “seconda prattica”. Monteverdi crea i desenvolupa les primeres grans òperes (Orfeo, Ulisse, Poppea…) i la seva obra suposa tota una revolució universal.

El programa es complementa amb motets d’Andrea Gabrieli i Giovanni Gabrieli, compositors venecians, mestres de capella a St. Marc.

Es consideren aquests grans compositors (oncle i nebot) com un dels pares de la música policoral.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: