Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cineclub Vilafranca guanya el XV Premi Salvador Armendares d’ERC

El jurat de l’edició del 2023 ha estat format per Quim Jubert, Ariadna Caballero, Pep Fos i Iolanda Olmos, representants de la societat civil de Vilafranca

Reivindicar els valors republicans i recuperar la memòria històrica del període republicà a Vilafranca, aquests són els objectius del Premi Salvador Armendares que organitza anualment Esquerra Republicana. En l’edició del 2023 el jurat ha decidit guardonar Cineclub Vilafranca, per la seva trajectòria en l’impuls cultural i del cinema de Vilafranca. El jurat de la XVa edició ha estat format per l’activista cultural i llibreter Quim Jubert, per la periodista Ariadna Caballero, per Pepe Fos implicat en entitats esportives i per la restauradora Iolanda Olmos.

El jurat ha valorat la trajectòria de 55 anys anys de l’entitat i el privilegi que significa per Vilafranca tenir una entitat que gestiona dues sales de cinema de màxima qualitat i que potencia les versions originals amb la Zazie i que des del mes de juny del 2022 també ha recuperat el Kubrick.

Jaume Felipe, president del CineClub ha agrait al jurat i a ERC l’atorgament d’aquest premi que reforça la seva aposta per un espai de cinema potent i de qualitat a la ciutat. Felipe ha repassat les dades on l’any passat més de 30.000 persones van ser usuaris de les sales de cinema remarcant que “són 30.000 persones que no han hagut de marxar a fora Vilafranca per veure cinema, només per això ja val la pena”. Felipe també agraeix als treballadors que fan possible que les sales de cinema obrin i permetin tenir aquest fet cultural a la ciutat.

Per la seva banda Pere Sàbat, portaveu d’Esquerra Republicana, ha remarcat la importància per tota societat democràtica de recuperar i reivindicar la memòria històrica. Sàbat ha repassat la trajectòria de Salvador Armendares i la seva implicació en la transformació de Vilafranca com a regidor d’Esquerra Republicana en uns temps on es va redactar el primer pla urbanístic i on, entre d’altres accions, es va convertir la caserna de la guàrdia civil per fer-hi una escola. Una trajectòria que també va tenir el Parlament com a referència on Armendares va destacar per la defensa del Penedès i de les condicions de vida de la pagesia així com per la reivindicació de la Vegueria del Penedès. Armendares per Sàbat representa el compromís amb el dia a dia de la gent i amb Vilafranca i el Penedès i significa una herència que els republicans fan seva per transformar, de nou, Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: