Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Blanc Xarel·lo Brisat 2022 de Parató obté l’or al 57è Concurs Tastavins DO Penedès

Família Torres, Albet i Noya, Estel d’Argent, U mes U i Aymar també aconsegueixen medalles d’or.

Aquest divendres al vespre va tenir lloc a l’Auditori de Vilafranca la gala d’entrega de premis del Concurs Tastavins DO Penedès, organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès i amb el suport tècnic de la Denominació d’Origen Penedès i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca. Enguany han estat premiats 22 cellers penedesencs entre les 7 categories del certamen vinícola. La gala va ser conduïda pels creadors del portal Enoturista.cat, Judith Cortina i David Jobé i es va poder seguir en directe a través de Penedès TV.
En la categoria de vins blancs l’or ha estat per l’Atrium Chardonnay 2022 de Familia Torres. En la categoria vins blancs criança, la medalla d’or per El Fanio 2021 d’Albet i Noya.
En rosats, la medalla d’or ha estat per l’Estel d’Argent Rosat Merlot 2022. En vins negres, per l’Anaïs Negre 2021 d’U MÉS U. En negres criança, pel Gran Coronas 2019 de Família Torres. En Clàssic Penedès, per l’Aymar Rosé Extra Brut Reserva 2019, i finalment en la categoria vins xarel·lo, l’or ha estat pel Blanc Xarel·lo Brisat 2022 de Parató.
La xifra de mostres presentades en aquesta edició, prop de 150 mostres d’una quarantena de cellers, demostra que el Concurs Tastavins DO Penedès es consolida com un dels més rellevants dins del sector vitivinícola català. En l’inici de l’acte, Max Margalef, president de l’Acadèmia Tastavins Penedès,va posar en relleu aquesta xifra i va destacar que “totes les activitats que fem les dirigim a promocionar els vins del Penedès”. Durant la presentació també es va homenatjar a l’Humbert i la Roseta, els capgrossos que l’Acadèmia va regalar el 1968 a la Festa Major de Vilafranca, que aquesta setmana marxen al País Basc per ser restaurats. A l’acte hi van assistir més de 200 persones entre cellers, acadèmics i representants institucionals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: