Diumenge, 11 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Continuen les obres de rehabilitació de la façana de Can Freixedas, seu del CCAP

L’edifici està situat al carrer d’Hermenegild Clascar i és una construcció de notable valor cultural i artístic.

Les baranes dels balcons, de ferro forjat, són un dels elements singulars, i la balconada principal, que té forma d’arc rebaixat, està decorada a més amb una vidriera emplomada. També són elements singulars el saló lateral de la planta primera, convertit en sala d’actes, i la galeria posterior.

A principis del 2011, el Consell Comarcal va fer reparacions puntuals, però ara calia fer una restauració en profunditat per estabilitzar la façana, reparar els danys, restituir els acabats generals, eliminar el cablejat obsolet i, sobretot, revisar l’estabilitat del coronament superior de la façana.

Les obres de Can Freixedas van començar el mes de febrer passat i està previst que acabin durant aquest mes de maig. El pressupost d’execució de l’obra és de 83.524 € i s’ha finançat amb una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat per a l’execució d’obres de restauració i consolidació d’immobles de notable valor cultural.

Can Freixedas és un edifici catalogat dins el Pla especial i catàleg del patrimoni historicoartístic i ambiental de Vilafranca i és un Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) inscrit a l’Inventari del Patrimoni Cultural Català de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: