Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aldarulls a Sant Sadurní per l’ocupació de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil

Segons l’alcalde Ton Amat els ocupes conflictius que vivien a l’equipament han marxat del municipi

La tensió ha esclatat aquest cap de setmana a Sant Sadurní,quan alguns veïns han entrat a la caserna de la Guàrdia Civil, que està ocupada des de fa un any, per fer fora a la gent que hi viu i s’han generat aldarulls. Policia local i Mossos d’Esquadra han detingut cinc persones, però afirmen que les detencións són per diversos requeriments judicials pendents i no pels aldarulls de les protestes.

La última concentració i la més nombrosa es va dur a terme dilluns a la tarda amb l’assistència d’unes 300 persones, on es va informar també que les persones més conflictives havien abandonat el municipi.

L’Ajuntament afirma en un comunicat que “algunes famílies s’hi troben per necessitat, però d’altres han protagonitzat des de fa mesos alteracions de l’ordre públic i delictes». El consistori també apunta que “és conscient del malestar entre el veïnat per aquesta complexa situació i des de fa mesos està fent totes les gestions possibles amb el Ministeri d’Interior per tal que posi remei a l’ocupació de la caserna, que no és propietat de l’Ajuntament”.

L’alcalde, Ton Amat, i el regidor de Governació, Pere Vernet, van personar-se a la caserna divendres per conèixer la situació i han traslladat al delegat del Govern de l’Estat la necessitat d’arribar a una solució definitiva.

Imatge: Ràdio Sant Sadurní

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: